SILverslagen voor Politicologie: Internationale Betrekkingen & Organisaties (IBO)

Alle vakken van de studie IBO worden al jarenlang uitgegeven door SILverslagen en worden elk jaar qua kwaliteit verbeterd. Kies in de regel hierboven de juiste bachelor en blok. De vakken die dan onderaan deze pagina verschijnen behoren dan tot dat blok of semester.

Heb je eenmaal een verslag gekocht? Dan kun je iedere maandag (vanaf week 2) een up-to-date verslag van de week daarvoor op onze site verwachten. Geen reden dus om te wachten tot het laatste moment: koop nu je SIL-verslagen en begin vandaag nog met studeren!

Let op: Je koopt toegang tot het verslag voor de duur van één collegejaar. Tot en met juli houd je toegang tot de verslagen. Hierna worden de verslagen van de website gehaald. Je kunt de verslagen uiteraard wel zelf printen.

Vakken

Europese Geschiedenis
 • HC Europese Geschiedenis (Heruitgave)

  Een overzicht van de hoorcolleges van het vak Europese Geschiedenis

  Een overzicht van de hoorcolleges van het vak Europese Geschiedenis 

  Een dieper inzicht verwerven in de pluraliteit van Europa binnen het kader van een gemeenschappelijk moderniseringsproces is de doelstelling van dit college. Hierbij wordt de focus gericht op de wisselwerking tussen veranderingen op politiek-institutioneel, sociaal-economisch, en cultureel-mentaal gebied in de twee eeuwen Europese geschiedenis vanaf de Franse Revolutie tot en met de Val van de Muur (1789-1989).

Ontwikkelingsvraagstukken in de Internationale Politiek
 • HC Ontwikkelingsvraagstukken in de Internationale Politiek

  Dit verslag bevat samenvattingen van de hoorcolleges van het vak OVIP

  Dit verslag bevat samenvattingen van de hoorcolleges van het vak Ontwikkelingsvraagstukken in de Internationale Politiek. 

  Dit vak biedt een overzicht van debatten over het concept ontwikkeling, ontwikkelingstheorieën en ontwikkelingsbeleid. Er wordt aandacht besteed aan kernthema’s in ontwikkeling, zoals de gevolgen van globalisering voor ontwikkelingslanden, de relatie tussen ontwikkeling en democratie en de ‘good governance’ agenda. Het vak biedt eveneens een kennismaking met verschillende benaderingen in ontwikkelingssamenwerking en het debat over de effectiviteit van hulp.

 • Literatuur Ontwikkelingsvraagstukken in de Internationale Politiek

  Een overzicht van de literatuur van het vak OVIP

  Een overzicht van de literatuur van het vak OVIP. In de verslagen worden de voorgeschreven artikelen besproken en het boek: 

  Ezrow, N., Frantz, E. & Kendall-Taylor, A.  (2016). Development and the State in the 21st Century. London: Pallgrave